Nyhedsarkiv

Overskrift:

NK-Forsyning med i nyt ladestanderprojekt

Publiceringsdato:
24/06/2021
Brødtekst:

Elbiler spiller en afgørende plads i fremtidens grønne transport. Men før elbilernes fulde potentiale kan indfries, skal vi først skabe den nødvendige infrastruktur, så elbiler nemt kan komme fra A til B – også over længere distancer. En af de større barrierer for at købe en elbil er, at det kan være svært at planlægge sin rute i forhold til, hvornår man har adgang til en ladestander*.


I projektet ’Book en ladestander’ vil muligheden for at booke en ladestander blive testet. Via en app er det for første gang muligt at booke en ladestander og bestille ladetid. Formålet med projektet er at blive klogere på, hvilke eventuelle barrierer der fremadrettet skal tages hensyn til, når infrastrukturen omkring elbiler skal udbygges, og når elbiler skal fremmes. NK-Forsyning har valgt at deltage i projektet for at bidrage til at fremme elbilismen, og der vil være to ladepladser på virksomhedens p-plads på Ærøvej 2.


”I takt med at flere dele af transportsektoren elektrificeres, har vi brug for at tænke og indrette ladeinfrastrukturen mere strategisk. Vi har brug for brugernes input og ønsker. Derfor er projektet ’Book en ladestander’ et spændende initiativ, fordi det tager fat på en vigtig udfordring for bilisterne, når de står over for valget om skulle skifte biltype. Det kan hjælpe med at sikre mere fornuftige investeringer, bedre udnyttelse af infrastrukturen – og i sidste ende betyde, at flere vælger elbiler frem for benzin- og dieselbiler,” fortæller Christian Nolsøe Nielsen, formand for Elbilforeningen FDEL – forenede danske elbilister.


Booking sættes nu fri i Næstved

Testperioden sættes i gang hos NK-Forsyning fra den 21. juni. Her kan man indtil 15. oktober teste bookingsystemet. Placeringen ved NK-Forsyning på Ærøvej har den fordel, at forsyningens 70 medarbejdere og besøgende kan få glæde af muligheden i dagtimerne – og efter kl. 16 og indtil kl. 8 om morgenen stiller NK-Forsyning ladestanderne til rådighed for borgerne, der bor i området, eller besøger Sct. Jørgens Park lige på den anden side af fodgængerbroen.


’Book en ladestander’ testes også på arbejdspladser i Ballerup og Ringsted og ved Måløv Bibliotek, og i sommerens løb kommer der flere lokationer til. Bag projektet er elbilsekretariatet i Region Hovedstaden, Copenhagen Electric, og Gate 21, der er et partnerskab for grøn omstilling i Greater Copenhagen og driver grønne projekter i samarbejde med regioner, kommuner, vidensinstitutioner og virksomheder.


Schneider Electric og Power Fuel er leverandører af henholdsvis ladestander og app-løsning til booking af ladestander, og projektet er finansieret af Region Hovedstaden.


*Kilde: Rapport fra Region Hovedstaden, 2020